Bild

Vårdcentraler i Västra Götalandsregionen är så smutsiga att de riskerar att sprida smitta. Det anser flera vårdcentralschefer i en intern undersökning.

– Det är ett stort missnöje, säger Brita Wirblad som är tjänsteutvecklingschef på Västra Götalandsregionen och ansvarar för bland annat lokalvården.

Hur nöjd är du med det?

– Herregud, missnöjd.

Städningen håller inte måttet konstaterar över 100 chefer på vårdcentraler runtom i Västra Götaland. Det visar en intern undersökning som regionen gjort.

Flera chefer menar att städningen försämrats och att risken för smittspridning ökat, sedan regionens nya avtal med städfirman ISS trädde i kraft i våras.

En chef skriver i sitt enkätsvar: “Risk finns för att hygienen är så dålig att vårdcentralen kan sprida smitta. Det är katastrof med hela städningen.” En annan skriver om smittorisken i sitt svar: “Då städningen är så undermålig finns risk att smitta kan föras över. Så här kan vi inte ha det.”

 

Jag är själv en av alla dessa lokalvårdare som jobbar på en vårdcentral i västra götalands regionen.

Att städningen falerar beror på den enorma arbetsbelastning vi lider av.

När jag började var vi 2 heltidsanställda och 2 halvtidsanställda.

Idag är vi en heltidsanställd och en halvtidsanställd! Man får inte tala om tid med kunderna,men enligt våra scheman skall ca 40 st behandlingsrum vara färdigstädade till kl 8 på morgonen. Då börjar arbetsdagen vid 6!

Vårdcentralerna tänker spara pengar och låter städbolagen slåss om vem som levererar tjänsten till billigaste pris!

Så då kan man ju tänka vem det är som kommer i kläm!!

Varför går ni inte till facket? frågar folk. Javisst det kan man göra men arbetssituationen förbättras inte iaf!

Vi klagar men sitter fast där vi gör. Många är dåliga på svenska språket och har ingen utbildning att söka annat,många är rädda att stå utan jobb och inte kunna försörja sig själv eller sina barn.

Jag tycker att det är skittråkigt att hela tiden känna piskan som kittlar ifrån cheferna!

Mvh Malin en trött städkärring!