Jag upprepar mantrat, “GÖÖÖÖ de ba’!”
Det är liksom min grej. Min och det multinationella företaget Nike’s, men det bjuder jag på.

Det är applicerbart på precis vad som helst. När allt känns skit och man helst av allt vill krypa in under en sten, ja , då kanske man ska krypa in under stenen ett litet tag och tillåta sig själv att känna de skitiga känslorna. Sen tar man sig i kragen och GÖR DET BA!

Jag menar givetvis inte att man ” ska ta sig i kragen” eller “rycka upp sig” om man är sjuk, har en klinisk depression eller annan vedervärdig sjukdom. Det är omöjligt. Då kan ” GÖÖÖ de ba” vara att ta sig upp ur sängen och borsta tänderna , vistas utomhus en stund eller att se till att äta ordentligt . Babysteps.

För den friske då… Den friske har tusen ursäkter på lager. Man vågar inte satsa på sina drömmar, man tror att man är ” för fel/kort/dum/smal/långsam”. Man ursäktar sig. Den enda det drabbar i slutändan är en själv. Man lämnas otillfredsställd.

Tro mig, jag är en expert på ursäkter. I’ve used them all. Och det känns alltid skit efteråt.

Så trots att två av de viktigaste människorna i mitt liv har blivit sjuka, varav en i cancer ,tänker jag inte glida av banan. Jag SKA plugga. Jag SKA ta hand om min hälsa.
Jag SKA orka. Och jag gör det.

Bryta ihop och komma igen. Kanske är “allt” inte så oviktigt ändå…

//Dea -STÄJ STRÅÅÅNG

20130404-200846.jpg

Advertisements