WOOOOHOOOO!

Första träningspasset efter sjukdomsperiod avklarat.

Hur mycket jag än älskar att träna och känslan som infinner sig efteråt är det ALLTID en uppförsbacke att snöra på sig skorna och sätta igång uppvärmningen.

Ibland är uppförsbacken liten, ibland är den Mount Everest. Idag var den liten, men jag var inte sugen på att sticka iväg till mitt älskade Apartment Fitness så jag styrde upp en liten WOD hemma ( WOD = workout of the day ) på CrossFit-språk.

För att träna ett slitsamt och effektivt pass hemma behöver man : hyfsat fri yta . That´s it.

Jag tänkte inom snaaaar framtid slänga upp några pass som du kan köra hemma. Passen kan man moderera efter sin nuvarande fysiska förmåga. Men ALLA kommer att kunna göra´t. Och det kommer att vara skitjobbigt. I promise!

 

Dock, så är jag ju en nörd och har givetvis redskap av alla dess slag hemma. Så. Jag värmde upp med lite hopprep, rörlighetsträning, utfall och kröp omkring på golvet.

Sen körde jag :

Styrka och teknik : Marklyft med alla vikter jag hittade hemma och övade även lite på ryck och stöt.

WOD:

100 tvåhandsswingar med Kettlebell 16 kilos

100 armhävningar ( så många jag orkade på tå, resten på knä )

100 crossfit-situps

100 squats

alla i rad, man fick alltså inte byta övning förrän den var klar.

Jag förbättrade mig med FEM JÄVLA MINUTER sen sist. Och sist var tydligen den 8 juli. Hehe.

Sjukt nöjd !

 

// D

4-bildsserie 2013-03-23 kl. 13.57 (kompilerad)

Advertisements