Som Roffe Wikström (Sveriges bästa bluesgubbe) sjunger!

Jag avskyr måndagar! Jag hatar att mitt alarm ringer kl. 04.45 varje dag. Jag släpar mig till mitt , egentligen , okej städjobb och lider av ångest blandat med trötthet! Inte förrän efter åttatiden börjar surheten försvinna. För jag är sur. Jag har ont i kroppen. Jag vill sova!

“Om du mår så dåligt så får du väl hitta ett annat jobb, man kan väl inte städa hela livet?”

“Du borde börja plugga innan det är försent!!”

Ja, kanske det. Fast om det nu inte finns något jag är intresserad av att utbilda mig till?

Om det nu inte finns ett enda jobb som intresserar mig, om man då talar  realistiska termer?

Jag har det absolut bästa jobbet som finns för en människa som hatar att jobba. Jag går iofs upp tidigt men jag slutar tidigt, och visst så kan man får ta emot mycket gnäll, speciellt från damer!

Jag tjänar bra, bättre än många högutbildade och jag tycker det är mentalt lätt, kroppsligt kanske inte, men det är ändå inte katastrof- belastningar jag utsätts för. Jag har en trevlig arbetsplats med trevliga kollegor!

Fast, så fort jag kommer till jobbet så vill jag bara hem! Jag längtar hem! Till min vovvie och min säng, min dator, min kökssoffa! Jag är så hemma- kär. Så fort jag är färdig, så nästan joggar jag hem och sen springer jag upp för trapporna, smäller igen dörren och slappnar av med min lilla svartvita pälsboll som blir gladast i världen av att just jag kommer hem.

Ja.. vad vill jag säga med detta nu då? Absolut ingenting, förutom att jag gillar inte att jobba! Jag kan tänka mig att jobba med något som gör att jag kan bo långt ute i skogen, helst på Gotland eftersom det är det bästa ställe jag varit på i hela Sverige! Så kanske konstnär, fast jag inte kan måla. Eller kanske författare ..fast, fantasikällan sinat sen länge.

Malin 04.45!Bild

Advertisements