Jag vill klargöra något.

I mina video-inlägg där jag pratar om att ha ett mål och en plan, tar jag upp ” att bli smal” som en typ av mål. Smal är ett relativt begrepp som definieras såväl av sociala normer som av personliga preferenser. Hur “smal” ser ut för mig, ser annorlunda ut för någon annan.

Anledningen till att jag tar upp det är för att det är ett av de vanligaste målen folk har med sin träning / kost. Och det är såklart ett okej mål, vare sig mer eller mindre “ärorikt” än att vilja klämma 150 pannor i bänkpressen.

Så…Innan någon får för sig att jag är drottningen av dubbel-moral och totalt har misstolkat mitt föregående inlägg..

Det jag önskar är:

Att det ska vara okej att se ut hur fan man vill.

Att man skall slippa bli bedömd efter utseende. Att få slippa kommentarer.

Att vi inser att en persons värde inte ligger i hur många kilon vågen visar. Eller för hur få den visar, för den delen.

Att smal ej automatiskt är lika med lycklig  / hälsosam / framgångsrik / whatever-superlativ-you-wish-to-insert.

Att tjock ej är lika med dåligt / ohälosamt / fult / misslyckat / whatever-för-negativt-you-wish-to-koppla-samman-det-med.

Att vi slutar lägga värderingar i orden. Låt de för fan få vara neutrala.

// Dee

Smal a la Vickans Sekret-modell och smal a la någon annan jävla norm

deaochmodellerna

 

 

 

 

 

 

Advertisements