Det glädjer mig att Mallan har tagit beslutet att dra ner på mjöl och socker. Gladare mage = gladare helhet.

Själv tog jag beslutet att testa lågkolhydratskost efter att i alla år dragits med IBS och ett ohejdbart sötsug. För varje år blev det värre och när det var som värst sket jag 6 ggr om dagen och var KONSTANT hungrig. Åt jag inte cirka var 3:e timma så fick jag svinont i magen och var tvungen att leta upp någonstans att lägga mig och fart-a loss som en gris. Trevligt!

När jag tänker tillbaka på den tiden så är det så tydligt att jag blev socialt hämmad. Seriöst, vem fan vill gå på bio / krogen / middag och sitta små-fisa jämt och ständigt? Ja, frågan är retorisk.

Så. Jag testade. Det tog tre dagar och min mage ba : SING HAALLELUUJAH! Jag behövde inte äta jämt och ständigt, min vuxenacne ( yepp, jag med ) dog ut och blossar numera enbart upp vid mens och socker-fylla, jag fick ett stabilare humör, jag tappade i fett-vikt och jag kände mättnad efter intaaaagen måltid för första gången på mången år.

Det var helt enkelt jävligt gött.

Nu kanske du undrar : ” Mäh, hur fan åt du innan då ?”

Jo. Jag åt det som i manna-mun ansågs vara nyttigt. Jag levde alltså inte på Coca-Cola, snask och vitt bröd.

Jag åt icke fullfeta produkter ( man skulle ju passa sig för fett ) , fullkornspasta, bröd med hela korn, mini-keso, lätt-kesella, Pauluns trötta flingor, massvis med frukt,magert protein, sallad, bulgur, quinoa , matvete och dylikt.

Det var åt helvete. För MIG!

Så med det sagt. Här kommer disclaimern : Jag är ingen dietist eller nutritionist. Jag tror inte att jag sitter inne på någon universal sanning. Jag tror inte att LCHF / Paleo är någon mirakel-kost och jag tror inte att alla bör / vill äta på det viset. Var och en blir salig på sin sak. Anledningen till varför JAG tror att den här typen av kost ” funkar” för vissa människor är för att det är så otroligt mycket lättare att hålla ett sötsug i schack med ett stabilt blodsocker. OCH har du länge dragits med magproblem, som efter att ha bytt kost har minskat / helt eliminerats så känns det oftast helt fantastiskt. Därav saligheten i low-carbkretsar.

Och i ärlighetens namn så är det rätt så jävla gött att trycka i sig:

Göttigt eko-kött . Fågel, nöt, fläsk, vilt..

Ägg

Fet fisk …eller vafan, fisk i alla dess sorter

Avokado

Nötter

Kokos och kokosmjölk

Bär

Frodiga ovanjord-grönsaker

Grädde

Turkisk yoghurt

Smör

Yeah, I could go on forever…Men det orkar jag ej.

Och ja, ibland tar jag mig en sockerfylla. Och ja, det är jävligt gött. Och ja, jag skiter ner mig i en vecka efteråt. Och JA, jag får en riktig jävla skallebank. Men ibland är det fanimej värt´t!

// Dea

Nöt-“bröd”, ägg och cheese. Yoghurt, grädde och frysta bär. Jomantackar!

IMG_3361

Advertisements